Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Vårø, Tåsinge

Het gezellige gebied rond Vårø op het eilandje Tåsinge, wordt omgeven door beschermde vogelgebieden, bossen en water.

Het kleine dorpje Vårø ligt op het zuidelijke deel van Tåsinge. Tåsinge heeft smalle kronkelige weggetjes, kleine sfeervolle dorpjes, langs de kust prachtige bossen, fruitgaarden, weilanden en de zee. Vårø is de ideale vakantiebestemming voor
natuur-, vogel- en visliefhebbers. Ca. 2 km van Vårø ligt het grote, beschermde en vogelrijke strandweiland Monnet en de 8 m hoge Vårø Knude, direkt aan de Zuid-Funense Eilandenzee.
In de nabije omgeving kun je de dagelijkse boodschappen doen, ca. 14 km van Vårø ligt Svendborg met de middeleeuwse stemming, bezienswaardigheden, goede inkoopmogelijkheden en diverse eetgelegenheden.

- Vårø, Tåsinge

Ingershøj op het noordelijke deel van Tåsinge is één van de grootste gravheuvels van Denemarken, maar liefst 7 m hoog en 41 m in diameter. Hiervandaan heb je een uniek uitzicht over de Zuid-Funense eilandenzee (10 km).
Bezichtig één van de mooiste slotten van het land, namelijk Valdemars Slot bij Troense (13 km). Het slot werd gebouwd in de 16e eeuw en huisvest thans meerdere musea. Nabij het slot ligt één van de oudste watermolens, Ventepose Mølle, eveneens uit de 16e eeuw. Breng een bezoekje aan het oude schippersplaatsje Troense, met de eeuwenoude vakwerkhuizen. In het museum Museet Troense Søfartssamlinger zijn meerdere tentoonstellingen met allerlei oude schepen en foto’s van schepen. In het
Tåsinge Skipperhjem og Folkemindesamling kun je de hele geschiedenis horen over liefdesdrama tussen Elvira Madigan en Sixten Sparre, samen gingen zij in 1889, in het Nørreskov ten zuiden van Valdemars Slot, de dood in.