Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Dyreborg

Dicht bij Fåborg, aan de zuidkust van Funen, ligt Dyreborg een rustig, klein plaatsje met een idyllische kleine haven een een goed strand.

Vanaf het gezellige familievriendelijke vakantiegebied Dyreborg in 'Dyreborg Vig' heb je een prachtig uitzicht over de Zuid-Funense eilandenzee. Hier in het oude vredige vissersdorp vindt je meerdere huizen uit 1700-1800, een kleine sfeervolle haven en een natuurschoon achterland. De dagelijkse boodschappen kun je in Dyreborg doen. Ca. 6 km van Dyreborg ligt Fåborg met een levendig handelsmilieu, gezellige kleine straatjes, veel kunsthandwerk, meerdere culturele bezienswaardigheden en diverse restaurantjes. Vanuit Fåborg kun je met de veerboot naar de eilandjes Ærø, Avernakø, Lyø en Bjønrø. Vanuit Bøjden, 12 km van Dyreborg, gaat de veerboot naar Fynshavn op het eiland Als.

- Dyreborg

'Blomsterhaven Strandlyst' bij Fåborg is een 7500 m2 grote vredige tuin met een waterlandschap, meren, kloven, grotten een Japans theehuis en een uitkijktoren. In 'Fåborg Arrest', de enige gevangenis van Denemarken die voor publiek toegankelijk is, is een tentoonstelling over de strafgeschiedenis vanaf de Middeleeuwen tot vandaag de dag. In de kelder ligt een getrouwe kopie van een oude gevangencel. Het 'Fåborg Museum' voor Fynsk Malerkunst (schilderkunst van Funen) toont een verzameling schilderijen en sculpturen, uitsluitend van Funense kunstenaars. Het oude gebouw, 'Kaleko Mølle', is ingericht met oude meubels, gereedschap en huisraad van deze streek.