Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Avernako

Geniet tijdens uw vakantie op Avernakø van de rust en stilte, de mooie natuur en de ontspannen eilandsfeer.

Het prachtige, ongerepte eilandje Avernakø is ca. 6 km2 groot en ligt in de Zuid-Fuunse archipel, op slechts een half uur varen Fåborg. Avernakø bestaat eigenlijk uit 2 eilandjes, Avernak en Korshavn, die door een dam met elkaar verbonden zijn. U vindt er fraai gelegen vakantiehuizen, een gezellige eilandsfeer, rust en stilte en een ongerepte natuur. Avernakø is vooral bekend om zijn populatie zeldzame roodbuikvuurpadden, de vele goede visstekken aan de kust, de meibomen, meipaal en vondsten uit de oudheid. In 1685 vonden eilandbewoners 6 gouden schalen met zonnetekens, die tegenwoordig te zien zijn in het Nationale Museum.
Avernakø heeft 2 gezellige jachthavens, een goed bevoorrade supermarkt, een eetgelegenheid en verschillende bezienswaardigheden. Avernakø is de ideale vakantiebestemming voor sportvissers, natuurliefhebbers en iedereen die even helemaal tot rust wil komen!

- Avernako

De 6 gouden schalen met zonnetekens, die in 1685 op Avernakø werden gevonden, zijn tegenwoordig te bewonderen in het Nationale Museum. Kopieën van deze beroemde vondsten uit de oudheid kunt u echter ook bekijken in de Avernakø Kerk, die maar liefst dateert uit het jaar 1536. De kerk is het hele jaar door elke dag geopend.
De boerderijwinkel Avernakø Geder in de voormalige school verkoopt geiten- en konijnenproducten, aardewerken potten, lepels van geitenhoorn, jam, sap en nog veel meer.
In de oude rokerij van Korshavn kunt u heerlijke gerookte vis kopen voor de lunch.
Daarnaast biedt Avernakø vele bezienswaardigheden in de natuur, zoals bijv. een vogelreservaat.