Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Thyboron

In Thyborøn vinden jullie een actieve visserijhaven, een sfeervolle stemming, een mooi strand en een unieke natuur met ontelbare vogels.

Thyborøn ligt op het puntje van een smalle landtong tussen de Noordzee en het Nissum Fjord, in het noordelijke deel van West-Jutland. In deze gezellige vakantieplaats vinden jullie een visserijhaven, een sfeervolle marina, goede inkoopmogelijkheden, meerdere eetgelegenheden en vele interessante attracties. Er is een veerdienst van Thyborøn naar Agger Tange. Thyborøn wordt omgeven door de zee, het fjord en de unieke vogelgebieden. Hier vinden jullie een vredige rust en frisse zilte zeelucht. Het gebied is bijzonder geschikt voor families met kinderen, vogelliefhebbers en sportvissers. De dichtstbijzijnde grotere stad is Thisted (48 km), Hanstholm (60 km) en Skive (78 km).

- Thyboron

Kystcentret Thyborøn is één van de grootste doe- en leercentra aan de Westkust, waar je kunt experimenteren met golven, stromingen, het getij, drijfzand, stormvloed en natuurkrachten. Sneglehuset is een 'gewoon huis' dat zowel van binnen als van buiten bedekt is met miljoenen schelpen en slakkenhuizen. In Jyllands Akvariet kun je de haaien of krabben over hun kop aaien, de skeletten van walvissen bekijken, een viskotter bezoeken of de verzameling barnsteen bewonderen. Thyborøn Fæstningen was één van de grootste vestingen van Denemarken en bestaat uit de resten van 64 bunkers uit W.O. II. In 'Den gamle Smedie' wordt kunst en cultuur tentoongesteld. Thyborøn Ølsamling is een privé verzameling met 7000 soorten bier uit 74 landen en ca. 3000 brouwerijsouvenirs. Het Fiskeri- og Redningsmuseet vertelt de streekgeschiedenis van de visserij en het reddingswezen. In 'De røde barakker' vinden jullie een maritieme tentoonstelling, een glasblazerij, een bolcheri (snoepjesfabriek) en een café.