Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Stauning

Stauning is een gezellige vakantiebestemming midden in een heerlijk natuurgebied aan de oostkant van Ringkøbing Fjord.

Stauning ligt in een rustig en mooi natuurgebied met bossen en boomaanplantingen aan de kust van Ringkøbing Fjord. Stauning Havn is een kleine, gezellige vissershaven waar ook de plaatselijke bootclub zijn vaste stek heeft. In de haven ligt een interessant vismeer.
10 km van Stauning ligt Skjern, waar u inkopen kunt doen en uit eten kunt gaan.
Stauning is een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, een vredig vakantiegebied met activiteiten en bezienswaardigheden voor het hele gezin vlak bij de deur.

- Stauning

Bousøgård is een West-Jutse boerderij uit de vorige eeuw. De boerderij met vier vleugels en rieten dak huist een pottenbakkerij, waar op traditionele wijze gebruiksvoorwerpen in klei worden geproduceerd. Bij de pottenbakkerij bevindt zich een museum voor Deense versierde voorwerpen in gebakken klei, en in de oude schuur is een grote kunstgalerie ondergebracht. Stauning Kirke is de grootste kerk van de streek en weerspiegelt de rijkdom die vroeger in Stavning heerste. In het Deense Veteranfly Museum kunt u de grootste collectie van in Denemarken geproduceerde KZ-vliegtuigen gaan bekijken. De oude, welbewaarde watermolen in Bundsbæk ligt bij het moerasgebied Bjørnemose. De molen en de gebouwen zijn nu gerestaureerd en u kunt nu meemaken hoe in vroegere dagen graan werd gemalen en brood werd gebakken in de oude steenoven. Ten zuiden van Bundsbæk ligt een gereconstrueerd dorp uit de ijzertijd waar een familie de hele zomer lang leeft zoals onze voorouders 2000 jaar geleden leefden.