Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Starup

In Starup vind je een sfeervol plattelandsmilieu, gelegen in een afwisselend natuurlandschap.

Het gezellige dorp Starup ligt in het hartje van midden-west Jutland en wordt omgeven door een vredige natuur met beekdalen, velden, grazend vee, bossen, venen en plantages. De idyllische beek Holme Å slingert langs Starup, en het mooie van-kust-tot-kust-pad tussen Vejle en Blåvand loopt langs de beek en dus langs Starup. Starup ligt in nabijheid van de iets grotere plaatsen Grindsted (15 km), Varde (25 km), Billund (27 km) en Esbjerg (35 km). Starup ligt dus op kort afstand van winkels, eetgelegenheden, bezienswaardigheden, pretparken en stranden.

- Starup

De grootst bezienswaardigheid in en rond Starup is de mooie natuur met beekdalen, bossen en heidelandschappen.
De bron S. Syllatzes kilde is een heilige bron uit de middeleeuwen. Naar zeggen heeft de bron genezende krachten. Via een trap achter de kerk van Starup kun je bij de bron kommen. In de tuin Tambour Have, in het bos Nordenskov - bij het meer Karlsgårde Sø , kun je genieten van de rust en de schitterende tuinmotieven (15 km). Bij het meer vind je een kopie van de kleine zeemeermin - in hout.
Janus Bygningen in Tistrup is een kunstmuseum voor moderne kunst, sculpturen en kunsthandwerk. Bezoek en geniet van één van de vele wisselende tentoonstellingen (23 km).