Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Skodbjerge

Skodbjerge in het Holmsland Klit bestaat uit een prachtig strand, hoge duinen en een indrukwekkende natuur.

Het gezellige en rustige vakantiegebied Skodbjerge ligt tussen Haurvig en Bjerregård op de landtong Holmsland Klit. In het westen ligt het Noordzeestrand en ten oosten, in de omgeving van de Ringkøbing Fjord liggen de vogelreservaten 'Tipperne' en 'Værneengene'. Ten zuiden van Skodbjerge ligt het vakantiegebied Bjerregård. Hier vind je een kruidenier, tennisbanen en een midgetgolfbaan. Bovendien kun je hier heerlijk paardrijden. In de buurt van Bjerregård en het Holmsland Klit kun je langs het natuurpad, dat zich door de duinen en het vakantiehuisgebied slingert, naar Søndervig fietsen of wandelen.
De levendige en gezellige plaats Hvide Sande, ligt ongeveer 13 km. ten noorden van Skodbjerge, met musea, een vissershaven, goede inkoopsmogelijkheden en eetgelegenheden.

- Skodbjerge

Vanaf de weg in Haurvig kun je één van de oude zeebakens zien liggen, die de zeelieden en vissers rond 1800 de weg wezen. Het baken is van hout en ligt op een hoge duin met uitzicht over de zee.
De witgekalkte Haurvig Kirke (kerk), met het rode dak uit 1869, ligt in een open natuurlandschap aan de fjord. Het historische Haurvig Reddingsstation stamt uit 1860.
Het streekmuseum 'Abelines Gård', een duinboerderij uit 1860, ligt vlakbij Haurvig. Vanaf de duinen bij Abelines Gård kun je genieten van een prachtig uitzicht over het landschap, de zee en de Ringkøbing Fjord.
Hvide Sande ligt centraal op de landtong Holmsland Klit en is de vijfde vissershaven van Denemarken. Het plaatsje is een mengeling van levendige activiteit en stille charme.
'Fiskernes Hus' (het Huis van de Visserij) in Hvide Sande toont het proces van de vangst van een vis naar het bord van de consument. Er worden ook visafslagen speciaal voor toeristen georganiseerd.