Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Rudbol

Rudbøl ligt op de grens tussen Denemarken en Duitsland, in een natuurschoon en vogelrijk gebied, slechts enkele kilometers van de Waddenzee.

De gezellige stad Rudbøl wordt omgeven door de unieke Sønderjydske (Zuid-Jutse) natuur met vlakke marskgronden (marsk is een bepaalde grondsoort), meren, waadgebieden en de Waddenzee. De Deens-Duitse grens loopt precies door het midden van het plaatsje en het meer Rudbøl Sø. Het gebied is bijzonder attractief voor vis-, vogel- en natuurliefhebbers, maar ook liefhebbers van cultuur. In Rudbøl vinden jullie meerdere goede inkoopmogelijkheden en eetgelegenheden.

- Rudbol

De oude, renaissance slotskerk in Møgeltønder (7 km) en het slotpark rond Schackenborg Slot, zijn zeker een bezoekje waard. Het Højer Mølle- og Marksmuseum is gevestigd in de grootste, Hollandse, windmolen van Denemarken, en toont een tentoonstelling over stormvloed en het leven in het marsken. Højer Gl. Sluse uit 1861 en de sluizen Vidåslusen, uit 1980, werden gebouwd om de kust te beschermen voor de invloeden van de zee (9 km). Bezichtig de oude slotruïnes bij Trøjborg. De ruïnes liggen in een klein bos nabij Visby en worden omgeven door dubbele wallen en honderden jaren oude bomen. Naar verluidt, spookt de oude eigenaar hier 's-nachts rond (11 km). Bezoek het oude koopmansstadje Tønder, met de historische musea, winkels en goede restaurants (12 km). Tussen Emmerlev en Hjerpsted ligt een 32 meter hoge heuvel uit de bronstijd (13 km). De kerk, Hjerpsted Kirke is in het jaar 1150 van graniet gebouwd, en vanwege haar ligging, direct aan zee, zeker een bezoekje waard (16 km).