Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Romo, Toftum

Toftum - grote vakantiehuizen in het beste fietsvakantiegebied van Rømø

Toftum is een rustig en gezellig zomerhuisgebied in een mooie natuur, ca. 1 km ten noorden van de dam. Toftum wordt omgeven door heide en ligt midden in het noordelijkste vakantiegebied (Juvre) van Rømø, de 10 km lange dam die Rømø met het vasteland verbindt en de Jutse westkust. Het vakantiegebied wordt gekenmerkt door grote vakantiehuizen en grindweggetjes. Een nieuw fietspad loopt langs Toftum en als je dit fietspad volgt kom je rond heel Rømø. In Toftum ligt het Nationalmuseet Kommandørgård en de oudste en kleinste school van Denemarken. De dagelijkse boodschappen kun je in de omgeving doen, ca. 3 km van Toftum ligt Kongsmark met een groter aanbod aan winkels en eetgelegen. De dichtstbijzijnde stad is Skærbæk, op het vasteland, ca. 16 km. De heerlijke natuur, de lange brede zandstranden, de Waddenzee, de Noordzee, het vogel- en dierenleven, de goed bewaard gebleven Rømø boerderijen, musea en de gezellige sfeer maken van Rømø een interessante vakantiebestemming.

- Romo, Toftum

De oudste en kleinste school van Denemarken ligt in Toftum. Deze historische school werd gebruikt in de jaren 1784-1874. In Toftum ligt ook het Nationalmuseet Kommandørgård, een gerestaureerde boerderij uit 1748 die de welstand toont die de kommandøren naar Rømø brachten. In het dorpje Juvre staan de karakteristieke Rømø boerderijen met de prachtige hoofddeuren (1 km), ook staan hier tuinhekken die in 1772 gemaakt zijn van de onderkaken van een walvis.
Naturcenter Tønnisgård bij Tvismark, ingericht in een oude Rømø boerderij, heeft een tentoonstelling over de natuur en cultuur op Rømø (2 km). Rømø Mini Museum in Lakolk vertelt over de natuur op Rømø en de invloed dat het getij op de natuur heeft (5 km). Rømø Sommerland is een activiteitspark met 40 activiteiten voor de hele familie, zoals een waterparadijs en midgetgolfbanen (8 km).