Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Romo, Kongsmark

Kongsmark - vakantiehuizen in het beste wandelgebied van Rømø

Op het waddeneiland Rømø ligt één van de beste stranden van Europa, er zijn talrijke activiteiten en er heerst een echte eilandenstemming. Een 10 km lange dam verbindt Rømo, het grootste eiland van de Waddenzee, met het vasteland. De prachtige natuur, het lange, brede zandstrand, de Waddenzee, de Noordzee, de frisse zeelucht, het rijke vogel- en dierenleven, de goed bewaard gebleven 'Rømøgårde' (streekboerderijen) en de gezellige stemming maken Rømø tot een interessante vakantiebestemming.
Kongsmark is centraal gelegen op Rømø, in het oostelijke gedeelte, ongeveer 4 km van de dam. Het natuurgebied bestaat uit dennenbomen en talrijke wandelpaden leiden je door het gebied. Voor de dagelijkse boodschappen en restaurants kun je terecht in Kongsmark.
De dichstbijzijnde grotere plaats is Skærbæk, 17 km van Kongsmark.

- Romo, Kongsmark

De mooie, oude karakteristieke Rømøgårde (boerderijen) liggen overal in het landschap.
Het kerkje 'Brøns Kirke' is de grootste Romaanse dorpskerk uit het jaar 1200.
Het natuurcentrum 'Tønnisgård' bestaat uit een oude boerderij met een rieten dak. Je kunt hier een tentoonstelling bekijken over de natuur en de cultuur van Rømø.
Het Nationale museum 'Kommandørgården' is een compleet gerestaureerde boerderij uit 1748, die getuige is van de welstand, die de commandeurs met zich meebrachten naar Rømø.
'Rømø Sommerland' is een activiteitspark met 40 verschillende activiteiten voor het hele gezin, zoals o.a. een waterland en een midgetgolfbaan.
Het Rømø Mini Museum in Lakolk toont de geschiedenis van Rømø door de jaren heen. Ook het natuurfenomeen eb en vloed wordt verklaard.
Er zijn vele kunsthandwerkers op Rømø, op het eiland liggen vele galeries, kaarsenmakerijen en keramiekwerkplaatsen.