Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Ribe

Breng uw vakantie door in de oudste stad van Denemarken en onderga de bijzondere, authentieke sfeer.

Ribe werd gebouwd in het jaar 710 en is daarmee de oudste stad van Denemarken. Door deze charmante, sfeervolle historische stad stroomt de idyllische Ribe Å (Ribe Rivier) en er is een gezellige middeleeuwse stadskern met oude huisjes, stokrozen, straten geplaveid met kinderkopjes, en een mooie oude watermolen. Ribe heeft een boel winkels, restaurants en tal van bezienswaardigheden, zoals de Ribe Domkerk, het Ribe Kunstmuseum en het Ribe Vikingencentrum. Bovendien is het maar 6 km naar de unieke Waddenzee - een van de vijf Nationale Parken van Denemarken. Ribe is een ideaal vakantiegebied voor natuurliefhebbers, sportvissers, golfers en cultureel geïnteresseerden.

- Ribe

De 800 jaar oude Ribe Domkerk heeft prachtige ornamenten en vanaf de 50 meter hoge toren van de kerk, ’de Borgertårn’, (Burgertoren) kunt u uitkijken over de vlakke marsgrond waardoor Ribe omringd wordt.
Bezoek het Waddencentrum en ga mee op een rondleiding naar het nieuwe Nationale Park de Waddenzee of naar Mandø.
Het museum ”De vikingen van Ribe” is het museum van de stad over de vikingtijd en de middeleeuwen. Hier vindt u een avontuurhal, een multimediaruimte en een middeleeuwse speelruimte.
In het Ribe Vikingencentrum kunt u meemaken hoe het Ribe uit de vikingtijd gereconstrueerd en tot leven gebracht wordt.