Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Nymindegab

Nymindegab ligt aan de westkust ten zuiden van Ringkøbing Fjord en is de poort naar de landtong 'Holmsland Klit'.

Het oude vissersplaatsje is vandaag de dag een vredig maar populair vakantiegebied. Hier ben je dicht bij zowel de zee als ook de fjorden en kun je genieten van de prachtige natuur met o.a. het vogelreservaat Tipperne. Geniet van de vele bezienswaardigheden, hou een actieve vakantie of ontspan, alles is mogelijk. Inkoopmogelijkheden alsmede eetgelegenheden vind je in Nymindegab. De dichtstbijzijnde grotere steden zijn Skjern en Varde, ca. 30 km van Nymindegab.

- Nymindegab

Het oude reddingsstation van Nymindegab is omgebouwd tot museum waar je van alles te weten kunt komen over de schepen die in de loop der tijd op de westkust gestrand zijn.
In Nymindegab vind je nog bewijzen uit de geschiedenis van het dorp als vissersplaats, o.a. de kleine huisjes die gebruikt werden voor het opslaan van visnetten, -touwen en andere gereedschappen.
Ook is er nog een oude viskotter. Het streekmuseum Abelines Gård is een 130 jaar oude strandvoogdboerderij nabij Hauvig op Holmsland Klit. Hier krijg je een idee van het leven aan de westkust in de eerste helft van de 19e eeuw (11 km). Ten noorden van Nymindegab ligt het vogelreservaat Tipperne, in het Ringkøbing Fjord. Tipperne is een waar vogelparadijs, hier kun je duizenden trekvogels observeren (11 km). In Bork Vikingehavn kun je reconstructies van vikinghuizen en vikingschepen bewonderen (15 km).