Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Kolkaer

Midden in het groene Jutland, nabij de oude bruinkoolgroeve van Søby en dicht bij de steden Ikast en Herning, ligt het plattelandsplaatsje Kølkær.

Kølkær, midden in Jutland, wordt omgeven door vredige natuurgebieden. Hier kun je genieten van de natuur, op ontdekkingstocht gaan in de oude bruinkoolgroeve, zwemmen in het meer Søby Sø, een hengeltje uitgooien in een van de vele beekjes of een dagje uit in de omgeving met vele bezienswaardigheden. Kølkær heeft inkoopmogelijkheden als ook eetgelegenheden. Het plaatsje ligt dicht bij zowel Ikast (11 km) als Herning (14 km), beide met een rijk aanbod aan kunst, cultuur, bezienswaardigheden, activiteiten, winkeltjes en eetgelegenheden.

- Kolkaer

Het Hedelandsmuseum in Kølkær toont een bescheiden verzameling aan landbouwmachines en huisgerei. De bruinkoolgroeve van Søby, die eind jaren veertig tot begin jaren zeventig Denemarken voorzag van kolen, bestaat vandaag de dag uit ca. 16.000 m2 land. Je vind hier een unieke natuur, de groeve en een museum in een van de oude oorspronkelijke arbeiderswoningen (3 km). Bezoek Herning 'de hoofdstad van de heide', een gezellige stad, bekend door het congrescentrum en de textielindustrie. Je vindt hier vele galeriën, het Steen Steensen Blichermuseum, leuke winkels, en diverse restaurantjes (14 km). Skarrild Kirke is een van de oudste kerken van Denemarken, en op het kerkhof liggen Engelse piloten begraven die tijdens de oorlog met hun vliegtuig neergeschoten zijn (17 km). In de omgeving van Skarrild, nabij het beekje Karstoft Å, ligt de mooi gerestaureerde oude hereboerderij Skarrildhus. Hier vind je ook een idyllische oude watermolen en een prachtig rododendronpark.