Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Houvig

Houvig is een populair vakantiegebied aan de Noordzee, ten noorden van de Ringkøbing Fjord.

De zomerhuizen liggen in een licht glooiend terrein tussen de Noordzee en de Stadil Fjord. Het prachtige strand, de aantrekkelijke ligging tussen zee en fjord, de gevariëerde streek die rijk is aan natuurschoon en activiteiten, maken Houvig tot een aantrekkelijk vakantiegebied. Je kunt hier zwemmen, fietsen, wandelen of gewoon genieten van de rust.
In Søndervig, dat 3 km. van Houvig ligt, kun je terecht voor de dagelijkse inkopen. Ook zijn er diverse eetgelegenheden, leuke kroegjes en een discotheek.

- Houvig

De Houvig vesting is een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog. Meerdere bunkers van deze vroegere vesting zijn zichtbaar op het strand. ´s Zomers worden er rondleidingen naar de vesting georganiseerd.
In Strandgården, een duinboerderij vlakbij Houvig, kun je zien hoe de mensen vroeger in de duinstreek leefden.
Hvide Sande ligt centraal op de landtong Holmsland Klit en is de vijfde vissershaven van Denemarken. Het plaatsje is een mengeling van levendige activiteit en stille charme.
'Fiskernes Hus' (het Huis van de Visserij) in Hvide Sande toont het proces van de vangst van een vis naar het bord van de consument.