Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Haurvig

Haurvig is een prachtig en rustig zomerhuisgebied tussen fjord en zee.

Haurvig ligt op de landtong Holmsland Klit, die de Ringkøbing Fjord van de Noordzee scheidt. Een recreatieve en gezellige vakantiebestemming voor de hele familie.
Aan de landweg in Haurvig kun je de oude zeebaak, die de zeelieden en de vissers in de 18-de eeuw de weg wees, zien liggen. De houten zeebaak staat op een hoge duin, aan de zeekant. Haurvig is bovendien bekend door het oude reddingsstation, het prachtig gelegen kerkje, Abelines Gård (duinboerderij) en de kleine, gezellige fjordhaven 'Kirkehavnen'.
In Årgab, circa 3 km. ten noorden van Haurvig, vind je een zwembad, tennisbanen, een midgetgolfbaan, Put&Take vismeertje en een kruidenier.
In de levendige en gezellige plaats Hvide Sande, ongeveer 8 km. ten noorden van Haurvig, ligt een museum en een vissershaven. Ook kun je hier terecht voor de dagelijkse inkopen en er zijn goede eetgelegenheden.

- Haurvig

Het witgekalkte Haurvig Kerkje met het rode dak dat uit 1869 dateert, ligt prachtig beneden aan de fjord in een open landschap. Het historische Haurvig Reddingsstation is van 1860.
Het streekmuseum 'Abelines Gård', een duinboerderij uit 1860, ligt vlakbij Haurvig. Vanaf de duinen bij Abelines Gård kun je genieten van een prachtig uitzicht over het landschap, de zee en de Ringkøbing Fjord.
Hvide Sande ligt midden op de landtong Holmsland Klit en is de vijfde grootste vissershaven van Denemarken. Het plaatsje biedt een mengeling van levendige activiteit en stille charme. In Hvide Sande worden er bovendien visafslagen voor toeristen georganiseerd.