Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Fjaltring

Fjaltring is een klein plattelandsdorp in West-Jutland, gelegen in een rustige natuurschone omgeving, ten noorden van het Nissum Fjord.

Fjaltring ligt aan een lekker Noordzeestrand in een vredig gebied. Het plaatsje is bekend door het cultuurcentrum, ingericht in een goed bewaard gebleven strandboerderij, alsmede door de mooie oude kerk. De dagelijkse boodschappen doe je in de omgeving, meerdere inkoopmogelijkheden vind je in de steden Lemvig (17 km), Struer (43 km) en Holsterbro (44 km) alsmede diverse bezienswaardigheden, activiteiten en eetgelegenheden.

- Fjaltring

De mooie oude kerk van Fjaltring uit 1100 ligt enkele meters verwijderd van de Noordzee, op het kerkhof staan 2 grote granieten sculpturen. Net buiten Fjaltring ligt het cultureel centrum Tuskær met div. tentoonstellingen. In Bovbjerg, enige kilometers ten noorden van Fjaltring, kom je terecht in een rijk kunstenaarsmilieu. Hier heb je een museum en een galerie alsmede diverse winkels en eetgelegenheden. De 26 m hoge rode vuurtoren, Bovbjerg Fyr, ligt aan de rand van de steile klippen. Vanaf de vuurtoren kun je wel 35 km ver weg kijken. In Ferring, 6 km noordwaarts, ligt op het uiterste puntje van de rotsen het Jens Søndergaard Museum. Hier schilderde Jens Søndergaard de omgeving, maar bovenal de zee in al haar facetten. Verder is hier een geologisch minimuseum, enkele winkeltjes en een klein romatisch kerkje. Vejlby Sommerpark (15 km noorwaarts) biedt activiteiten voor de hele familie. Je kunt er paardrijden, vissen, midgetgolf spelen of de kinderboerderij bezoeken.