Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Ferring

Ferring ligt tussen Ferring Sø en Bovbjerg Fyr bij de steile kliffen van de Jutse westkust.

Het dorpje Ferring ligt temidden van de klif 'Bovbjerg' aan de Jutse westkust, vlak onder het 5 km. lange meer 'Ferring Sø' en 10 km. ten zuiden van het vakantiegebied Vejlby Klit. Het handelsstadje Lemvig ligt 14 km. ten oosten van Ferring. In Ferring ligt een museum ter ere van de schilder Jens Søndergaard, een geologisch minimuseum en er zijn een paar winkels. Ten zuiden van Ferring vind je de 26 meter hoge vuurtoren 'Bovbjerg Fyr'.
Ferring is een rustige vakantieplaats temidden van een schitterende natuur. In dit beroemde en goed bezochte vakantiegebied kun je vissen, zwemmen, wandelen, fietsen, vliegeren, hanggliden, paragliden of musea bezoeken.

- Ferring

In Ferring ligt een klein, romantisch kerkje, vlakbij Bovbjerg Klint (klif) aan de Noordzee.
Het Jens Søndergaard Museum ligt op het uiterste puntje van de klif. Hier schilderde de kunstenaar zijn schilderijen van de omgeving en in het bijzonder van de woeste zee.
De 26 meter hoge, rode vuurtoren van Bovbjerg is de hoogste punt van het gebied, met een uitzicht van maar liefst 35 km. Ten westen van de vuurtoren ligt een bijzonder goed bewaard gebleven grafheuvel uit de Bronstijd, namelijk 'Hesthøj'.
In de mooie oude arbeiderswoningen van het kustinspectoraat heeft men een spannend minimuseum ingericht, over de streekgeschiedenis en de kustontwikkeling.
In 'Vejlby Sommerpark' kun je vissen, paardrijden, op frontbikes rijden en midgetgolfen. Ook is er een kinderboerderij.