Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Ry

Het natuurschone Ry ligt in het hoogland van Midden-Jutland en wordt omgeven door bossen en meren.

Ry is gelegen in een mooi, ongerept en glooiend natuurlandschap, nabij Silkeborg, Himmelbjerg, de beek Gudenå en het grootste bosgebied van Denemarken.
De meren Birksø, Knudsø, Rye Mølle Sø en Vessø omringen dit gezellige dorpje met meerdere winkels en diverse eetgelegenheden. Vanuit Ry kun je met, de oudste nog in werking zijnde dampstomer, Hjejlen naar de Himmelbjerg varen en daarvandaan met een historische veteraantrein verder tuffen door de schitterende natuur van Midden-Jutland. In Silkeborg, ca. 20 km van Ry, kun je lekker winkelen en diverse bezienswaardigheden bezoeken. Ry is een heerlijke vakantiebestemming voor het hele gezin – hier heb je plek voor allerlei activiteiten, kun je heerlijk ontspannen en genieten van je vakantie.

- Ry

Het zoetwatermuseum in Ry is een leuk natuurcultuurhistorisch museum over het leven in de meren en beken.
Bestijg de 147 m hoge Himmelberg - één van de beroemdste uitstapjes in de omgeving. De berg ligt in een bosrijk gebied met beukenbossen, heuvelruggen, dalen, meren en een waterroute naar zowel Ry als Silkeborg (9 km).
AQUA Ferskvands Akvarium is het enigste zoetwateraquarium in Denemarken, bovendien het grootste in Noord-Europa (19 km).
Het Silkeborg Museum is gevestigd in het Silkeborg Hovedgård - het oudste gebouw van Silkeborg, een cultuurhistorisch museum met een tentoonstelling uit de ijzertijd, een antieke verzameling glas en het eeuwenoude veenlijk Tollundmanden (20 km).
Het Silkeborg Kunstmuseum is prachtig gelegen aan de oevers van de beek Gudenå, en toont werken van de kunstenaar Asger Jorn en een verzameling keramiek.
Het Kunstcentret Silkeborg Bad wordt omgeven door bossen en meren - hier gaan natuur, kunst, sculpturen en gebouwen op in een hogere eenheid (20 km).