Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Norsminde

Het heerlijke vakantiegebied Norsminde ligt bij de monding van Kysing Fjord in de Baai van Århus en Kattegat.

Norsminde is voornamelijk gekend voor zijn vele opgravingen langs Kysing Fjord, die tot aanzienlijke vondsten uit het stenen tijdperk hebben geleid. De aantrekkingskracht van de stad is echter ook te danken aan het strand, de jachthaven en de heerlijk rustige natuur rondom Norsminde. Geniet van de gezellige sfeer in de kleine jachthaven van de stad en doet u eens een plaatselijk visrestaurant aan. De stad heeft ook een herberg en verschillende winkels te bieden.

- Norsminde

De streek is bijzonder rijk aan historische bezienswaardigheden, onder meer kerken en ruïnes van kerken, een grafheuvel met stenen kisten, monumenten, gedenkstenen en ruïnes uit de vikingtijd.
Moesgård Museum in de herenboerderij Moesgård stelt archeologische collecties uit Denemarken en de Persische Golf tentoon. Het museum is idyllisch gelegen en omgeven door heerlijke bossen die zich uitstrekken tot de Baai van Århus (9 km).
De biologische tuin 'Den Økologiske Have' bij Odder is de grootste biologische bezoekerstuin van het Noorden. U kunt in deze grote tuin inspiratie opdoen in de thematuinen en weiden met dieren, koren en bloemen (14 km).
Odder Egnsmuseum biedt een overzicht van de geschiedenis van de streek. U kunt hier onder meer de beschermde water- en stoommolen 'Odder Vand- og Dampmølle', een boerderij uit de 18e eeuw en verschillende boeiende tentoonstellingen bewonderen (15 km).