Vakantiehuizen-denemarken
menu
Menu
menu
Prijsgarantie Prijsgarantie Zekerheidspakket Zekerheidspakket ? 40 jaar ervaring 40 jaar ervaring
 

Vakantiehuizente huur Andkær Vig

Andkær Vig is een klein, idyllisch vakantiegebied aan de zuidkust van Vejle Fjord, enkele kilometers van Vejle.

De kustlijn lang Vejle Fjord wisselt af tussen glooiende landschappen met bossen en beschermde gebieden met graslanden. Langs de kust liggen concentraties van sfeervolle vakantiehuisgebieden, waarvan het gebied bij Andkær Vig een van de mooiste en gezelligste is. Andkær Vig is in het oosten afgeschermd door de landtong Holser Hage en omgeven door heerlijke natuur en bossen. Langs de kust bevinden zich verschillende, uitstekende badstranden. Vejle (12 km) en Fredericia (20 km) liggen niet te ver weg en bieden goede winkelgelegenheid.

- Andkær Vig

De beschermde watermolen Børkop Vandmølle ligt in een idyllisch natuurgebied en is onder meer gekend voor het gastronomisch restaurant dat hier is ingericht. De watermolen wordt nog steeds enkele uren per week uitgebaat en u kunt ter plaatse versgemalen graan en grutten kopen. Hier bevindt zich ook een streekmuseum met een verzameling oud landbouwers- en handwerkersgereedschap (7 km).
Nebbegård bij Rands Fjord is een van de oudere herenboerderijen van de streek met een eigen vestinggracht. De herenboerderij stamt uit de tijd van koning Valdemar Atterdags, rond het jaar 1348 (10 km).
Vejle is een mooie en gezellige handelsstad met talrijke interessante winkels, uitstekende restaurants en een boeiend cultuuraanbod. Het kenteken van Vejle is een witte windmolen uit 1846. Breng eventueel ook een bezoek aan Smidtske Gård (1799), een oude hoeve die nu is ingericht als stadsmuseum met winkel en pub (12 km).